Slachtstraat Filmtheater - Film & Grand café hartje Utrecht
logo
logo

Premières in Slachtstraat vanaf donderdag 30 maart

till (Chinonye Chukwu)

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Mamie Till Mobley’s langdurige zoektocht naar gerechtigheid voor haar veertienjarige zoon, Emmett Till, die in 1955 op brute wijze gelyncht werd tijdens een familiebezoek in Mississippi.

LEES MEER

 

 

BURNING DAYS (EMIN ALPER)

Emre, een toegewijde officier van justitie, wordt aangesteld in een dorp dat getroffen is door een watercrisis en een reeks politieke schandalen. Na een eerste welkom neemt de spanning langzaam maar zeker toe en wordt hij met tegenzin meegesleurd in de politieke onrust.

LEES MEER

 

 

Het programma en de kaartverkoop van de nieuwe filmweek (do t/m wo) staan wekelijks op dinsdag vóór 9:00 online.


logo

Daughters Of The Sun + Q&A vrijdag 31 maart om 19.00u

De Jezidi-vrouwen waren jong, vaak nog kinderen, toen ze werden ontvoerd vanuit de bergen in Iraaks Koerdistan. Ze werden bruut gescheiden van hun familie, onder dwang bekeerd tot de islam en ingelijfd als seksslavinnen van IS-strijders. Inmiddels zijn veel van hen teruggekeerd, maar de taboes in de gemeenschap belemmeren de re-integratie van de jonge vrouwen. Nederlands-Koerdische filmmaker Reber Dosky reisde af naar het centrum van de Jezidi-gemeenschap om hun verhalen vast te leggen.

 

Na afloop van de film is er een Q&A met regisseur Reber Dosky.

Lees meer

logo

Special Release: Rock City – The Life We Live zondag 2 april om 14.30u

Filmmaker en drummer Will Wissink groeide op in de turbulente Haagse muziekscène van de jaren ’60/’70 als zoon van de leadgitarist van Willy and his Giants. Na het overlijden van zijn vader raakt hij nieuwsgierig naar hoe het andere legendarische popsterren uit zijn jongensjaren is vergaan. 7 jaar lang reist hij door het muzieklandschap om te ontdekken wat deze 70 plussers beweegt om nog steeds verrassend actief met muziek bezig zijn.

lees meer

logo

Schrijfcafe zaterdag 8 april om 10.15u

Het thema van het Schrijfcafé in 2023 is de Reis van de Held – dat zijn twaalf universele stappen die je in een verhaal kan herkennen. In elk Schrijfcafé staat een bepaalde schrijfmethode centraal. Je kan de serie in het geheel volgen, maar je kan de schrijfcafés ook prima afzonderlijk bezoeken.

 

Schrijfcafé 8 april: Inwijding, crisis en dolk

Schrijfmethode: conflict op papier zetten, spanning aanzetten

Lees meer

logo

Nayola + Q&A woendag 19 april om om 19.00u

Het magisch realistische Nayola vertelt het verhaal van drie generaties vrouwen die geraakt worden door oorlog. Nayola laat haar pasgeboren dochter achter bij haar eigen moeder om de vader te zoeken die soldaat is in het leger. Openingsfilm Kaboom Amsterdam.

 

Met inleiding co-producenten Arnoud Rijken en Michiel Snijders. Na afloop kunnen bezoekers een prachtig digitaal ‘artbook’ downloaden; een boek waarin het maakproces wordt getoond.

Lees meer

Poster for

De Zondagochtend Filmquiz Zondag 16 april om 11.00u

Test je filmkennis op deze gezellige quizochtend!

Ben je geïnteresseerd in film en wil je, samen met vrienden/collega’s/familieleden, jouw kennis testen door antwoord te geven op veelzijdige trivia-vragen? Doe dan mee en maak kans op vrijkaarten, tegoedbonnen én, niet te vergeten, eeuwige roem.

Lees meer

logo

Alma Vida + Inleiding maandag 24 april om 19.00u

In een klein dorp in Portugal waar de tijd stil lijkt te staan, brengt Salomé een warme zomer door met haar familie. Wat begint als een zorgeloze vakantie slaat al snel om wanneer haar oma, met wie ze een bijzondere band heeft, plotseling overlijdt.

 

Vooraf een introductie van Gerlinda Heywegen. Een van dé grote namen als het om vrouwelijk perspectief in film gaat. Ze is grote fan van de film en zal een kwartiertje inzoomen op het vrouwelijke karakter van de film.

Lees meer

logo

Reserveren voor lunch of diner in Slachtstraat

In Slachtstraat werken we met 100% biologisch vlees, eerlijke ingrediënten en fairtrade producten. Bij het samenstellen van onze menukaart ligt de focus op het seizoen en de bijbehorende producten. Wij werken zoveel mogelijk met ingrediënten uit de regio. Met een gevarieerd aanbod aan vegetarische en verantwoorde gerechten staan wij voor puur & smaakvol eten en drinken.

U kunt reserveren via de website (rechts onder) voor lunch of diner. Vragen, opmerkingen of speciale wensen kunt aangeven via de reserveringsmodule.


Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de wekelijkse filmagenda

Meld je aan voor de wekelijkse filmagenda van Slachtstraat Filmtheater, Louis Hartlooper Complex en Springhaver Theater en blijf op de hoogte van ons programma.

Schrijf je in